Tips en advies voor uw internationale verhuizing
Deze handige inpaktips en onze checklist internationale verhuizing zijn gebaseerd op de ervaringen van onze klanten van de afgelopen 30 jaar. De tips en advies zijn algemeen van aard, elke verhuizing is specifiek en heeft zijn eigen karakter. De checklist kunt u zelf aanpassen naar uw persoonlijke situatie en planning. Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op of via het contactformulier. UTS International helpt u graag verder.
Wilt u zelf inpakken of laat u het aan ons over?
Als u zorgeloos wilt verhuizen, laat u al uw spullen door het UTS verhuisteam inpakken. Onze goed getrainde verhuisteam zorgt ervoor dat al uw bezittingen goed worden ingepakt. U kunt er ook voor kiezen om uw spullen (deels) zelf in te pakken. Ons advies is om in ieder geval uw breekbare spullen en meubels door ons ervaren team te laten inpakken.
Als u zelf uw spullen wilt inpakken, hebben wij hieronder een aantal handige tips voor u
Nuttige tips als u zelf gaat inpakken
- Zorg van te voren voor voldoende verhuisdozen, tape, etiketten en inpakpapier;
- Begin met inpakken zodra u de verhuisdozen in huis heeft. De tijd gaat sneller dan u denkt;
- Maak een inpakschema voor ruimtes en kamers. Begin met een ruimte die niet intensief gebruikt wordt (zoals zolder, schuur);
- Beschrijf de inhoud van de ingepakte dozen, zodat u weet wat er in de dozen zit en waar ze neergezet moeten worden, gebruik etiketten.
- Houd de inventarislijst bij die u van ons heeft gekregen.
- Als u van tevoren etiketten en inventarislijsten heeft ontvangen, kunt u alvast beginnen met het labelen en invullen van de lijsten. Zorg er voor dat alleen de dozen een etiket krijgen.
- Zorg er voor dat op de verhuisdag de resterende nummers en de lijsten klaar staan voor ons verhuisteam.
- Zet de dozen langs de wand in de ruimte zodat de doorloop niet belemmerd wordt;
- Indien u zelf demonteert: maak foto’s van uw meubels die u uit elkaar haalt. Geef markeringen aan, zoals de linker- of rechterdeur. Dit voorkomt zoeken en frustratie tijdens het monteren.
- Laat geen sleutels in bureauladen of kasten zitten. Label de sleutels en houd ze apart in een sleutelzakje.
- Bewaar uw belangrijke papieren op een vaste plaats in een dossier, zodat u zeker weet dat ze niet in een doos verdwijnen;
- Houd uw koffiezetapparaat met accessoires apart. Deze kunnen op het laatste moment in een doos worden gedaan. Deze zijn namelijk onmisbaar op de dag van de verhuizing!
- Zorg ervoor dat alle bagage die u persoonlijk wenst mee te nemen op uw reis op een veilige plaats ligt, duidelijk aangeven en apart houden. Op deze manier wordt deze bagage niet per ongeluk ingepakt.
- Gebruik deze checklist internationale verhuizing en vul deze aan met uw persoonlijke aantekeningen.
De verpakkingsmaterialen
Let op: Dozen worden gestapeld, dus zorg ervoor dat de bovenkant plat is.
Boekendoos:
De kleine maat doos mag helemaal gevuld worden met boeken. Deze doos maakt u dicht met tape. Eén strook tape over de naden is voldoende.
Gebruik deze kleine dozen ook voor glaswerk en aardewerk.
Verhuisdoos:
Plaats de verhuisdoos met de bovenkant naar beneden. Duw eerst de kleine en dan de grote flappen naar beneden. Plak eerst een strook tape over de naad. Als de doos gevuld is, duwt u de flappen weer naar beneden. Eén strook plakband over de naad is voldoende.Illustratie:UTS verhuisdoos?
Gebruik de grotere verhuisdozen voor grote, lichte voorwerpen zoals speelgoed, plastic bakken, vouwkleding enz.
Maak de dozen niet te zwaar, gebruik liever extra dozen. Vul de overgebleven ruimtes op met wat lichte spullen, zoals kussens en tafelkleden;
Garderobedozen:
voor uw hangende kleding. Indien u deze wenst te gebruiken, worden deze op de verhuisdag meegenomen. Uw legkleding e.d. kunt u in gewone dozen opbergen;
Checklist internationale verhuizing
Internationaal verhuizen is een complex proces. Er zijn zoveel zaken die u moet regelen om de verhuizing goed voor te bereiden. Het is uitdagend om overzicht te houden en niets over het hoofd te zien. Verhuizen naar een ander land vereist planning om alle onderdelen tijdig te hebben geregeld: immigratiedocumenten, verzekering, scholing, vaccinaties, belastingen, en vele andere dingen. Wanneer u naar het buitenland verhuist, is het raadzaam om onderstaande checklist internationale verhuizing als leidraad gebruiken.
90 dagen voor vertrek
- Boek uw vliegtickets en hotel(s) indien nodig.
- Indien van toepassing: Informeer de school van uw kinderen dat u naar het buitenland verhuist en vraag om overschrijvingscertificaten.
- Huisdier mee? Controleer de quarantainevoorschriften in het land van bestemming en regel het vervoer van uw huisdier. Vraag tijdig advies van een betrouwbare partij, bijvoorbeeld Skyfast.
- Plan een afspraak met UTS International voor het uitbrengen van een offerte.
- Maak een dossier met alle belangrijke documenten en maak een folder op uw computer aan met alle digitale versies van belangrijke documenten.
- Controleer de immigratiedocumenten voor het land waar u naartoe verhuist. Veel landen eisen dat officieel papierwerk gecertificeerd is voordat het in behandeling kan worden genomen.
- Zorg ervoor dat u en uw gezin geldige paspoorten (minimaal 6-12 maanden geldigheid) en de benodigde visa hebben. Dit kunt u zelf regelen of u kunt dit uitbesteden, bijvoorbeeld bij EmbassyExpress.
- Informeer naar internationale rijbewijzen; indien nodig kunt u te regelen bij bijvoorbeeld de ANWB.
- Onderzoek of vaccinaties nodig zijn. Boek afspraken en zorg voor een internationaal vaccinatieboekje. Dit kan bijvoorbeeld via de GGD of bij een travelclinic.
- Wijzig uw adres bij de belangrijke instanties als bank, pensioenfondsen, verzekering en gemeente.
- Zeg al uw abonnementen/lidmaatschappen op van bijvoorbeeld: sportclubs, verenigingen, tijdschriften, krant, foodboxen etc.
- Gebruikt u medicijnen? Zijn ze verkrijgbaar in het land van bestemming? Zo niet, dan moet u zorgen dat u een voorraad meeneemt. Uw behandeld arts kan zorgen voor een begeleidend reisdocument welke u kunt overleggen aan de douane, indien nodig.
- Gaat u uw huis verkopen? Zet het verkoopproces in gang.
- Gaat u uw huis verhuren: Laat alle kleine reparaties uitvoeren en maak afspraken met het verhuurbedrijf.
- Verkoop alle spullen die u wilt verkopen.
30 Dagen voor vertrek
- Check nogmaals of u alle benodigde adreswijzigingen heeft doorgevoerd.
- Geef u verhuizing door aan gas, water, energiebedrijf.
- Zeg uw abonnement op van uw internet provider, tenzij u gaat verhuren.
- Neem een besluit over uw (mobiele) telefonie abonnementen. U kunt overwegen een sim-only abonnement te nemen met uw huidige mobiele nummer.
- Zeg uw inboedelverzekering op of zet om naar uw nieuwe adres.
- Indien u uw huis gaat verhuren, zorg dat uw huis in goede staat is en maak een inventarislijst van alles wat u achterlaat.
- Begin met inpakken en laat het hoogstnoodzakelijke over voor de laatste weken.
- Zorg voor een gemachtigde in Nederland. Laat hier een kopie achter van belangrijke documenten.
- Verkoop uw auto indien nodig
Verhuisdag
- Houd uw reisbagage apart.
- Zorg ervoor dat u niets in uw huis hebt achtergelaten. Controleer alle kasten en alle kamers.
- Neem de planning en de inventarislijsten door met het UTS verhuisteam.
- Ons advies is om in een hotel te slapen zodra de verhuizing begint. Het is een hectische periode. Er is zo veel om aan te denken. In het hotel kan u wat momenten privacy en rust vinden.