Kosten internationale verhuizing

Wat zijn de kosten voor een internationale verhuizing?
De kosten van een internationale verhuizing zijn afhankelijk van verschillende factoren. In dit artikel kunt u lezen hoe de kosten voor een verhuizing zijn opgebouwd en hoe u eventueel kunt besparen. Keuzen zijn afhankelijk van uw budget, beschikbare tijd, flexibiliteit en persoonlijke wensen.

Verschillende soorten (internationale) verhuizingen
Technisch gezien zijn er de volgende soorten verhuizingen:

 • Binnenlandse verhuizing
 • Europese verhuizing binnen de EU – over de weg
 • Europese verhuizing buiten de EU – over de weg
 • Overzeese verhuizing – zeevracht
 • Overzeese verhuizing – luchtvracht
 • Opslag
 • Projectverhuizing/kantoorverhuizing

Binnenlandse verhuizing
Dit artikel gaat over internationale verhuizingen. De binnenlandse verhuizing en projectverhuizing laten we in dit artikel buiten beschouwing.


Europese verhuizing binnen de EU
Bij een Europese verhuizing binnen de EU krijgt u niet te maken met douaneformaliteiten, er is geen uit – of inklaring van uw inboedel nodig. Bij een Europese verhuizing over de weg wordt uw inboedel in een speciale verhuiswagen geladen. Bij hele kwetsbare items kunt u er voor kiezen om speciale verpakking te gebruiken.

Afhankelijk van uw afspraken met het verhuisbedrijf, wordt uw verhuizing in een aparte verhuiswagen of in combinatie met andere verhuizingen vervoerd. Meestal komt de chauffeur alleen en krijgt hij assistentie van een lokaal verhuisbedrijf voor het lossen en plaatsen van uw inboedel op het nieuwe adres.

Kies altijd voor een ervaren verhuisbedrijf met ervaring met uw land van bestemming.

De kosten van een Europese verhuizing bestaan uit:

 • Inpakken: wat doet u zelf en wat laat u doen
 • Verpakkingsmaterialen
 • De- en monteren: wat doet u zelf en wat laat u doen
 • Speciale wensen
 • Het volume van uw inboedel
 • Aantal kilometers van de totale rit
 • Situatie laad -en losadres: is er een lift nodig, kan de vrachtwagen dicht bij huis komen

Bent u flexibel, overweeg dan een combinatie-verhuizing (groepage). Vraag ons UTS Team naar de mogelijkheden aan.

Vraag hier een offerte aan voor uw verhuizing binnen Europa.


Europese verhuizing buiten de EU

Een Europese verhuizing naar een niet-EU land gaat bijna op dezelfde manier als een verhuizing binnen de EU. Het enige verschil is, dat u hier te maken krijgt met douaneformaliteiten. Uw inboedel dient uit -en ingeklaard te worden.

Kies voor een ervaren verhuisbedrijf dat hier ervaring mee heeft. UTS International is expert en zorgt voor alle douanepapieren. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken.

Vraag hier een offerte aan voor uw verhuizing binnen Europa.

Lees hier meer over Europese verhuizingen.


Overzeese verhuizing – zeevracht
Over het algemeen worden de meeste overzeese verhuizingen per zeevracht verstuurd. De periode dat de verhuizing onderweg is vaak nodig om het papierwerk te regelen, en een huis te zoeken.

Bij een overzeese verhuizing worden uw spullen speciaal verpakt. Vooral meubilair en grotere items, die niet in dozen worden verpakt, krijgen extra aandacht. Voor speciale items als kunst kunnen speciale kratten op maat worden gemaakt.

Uw zending wordt ingeladen in een zeecontainer, alleen of samen met andere zendingen.

De totale verhuisduur is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Inpakken
 • Vertrek container vanuit de haven
 • Vaartijd
 • Inklaring
 • Lossen van de container

Om een inschatting te krijgen van een reële totaalplanning kunt u het beste contact met ons UTS team opnemen. Onze UTS moving consultants kunnen een prima inschatting geven van duur en de kosten van de totale verhuizing.

Ook bij een internationale verhuizing geldt: Een goede voorbereiding is het halve werk!
Hier vindt u een handig artikel ‘Checklist internationaal verhuizen”.

De kosten van een overzeese verhuizing bestaan uit:

 • Inpakken: wat doet u zelf en wat laat u doen
 • Verpakkingsmaterialen
 • De- en monteren: wat doet u zelf en wat laat u doen
 • Speciale wensen zoals speciale kratten
 • Het volume van uw inboedel
 • Zeevracht
 • Situatie laad -en losadres: is er een lift nodig, kan de vrachtwagen dicht bij huis komen
 • Eventuele opslag

De offerte van UTS International is altijd inclusief uit -en inklaring, standaard haven kosten. Let hier goed op bij het vergelijken van offertes!

Vraag hier een offerte aan voor uw overzeese verhuizing.

Overzeese verhuizing – luchtvracht
Wanneer u sneller over uw persoonlijke spullen wilt beschikken, kunt u kiezen voor luchtvracht. Afhankelijk van het volume (en gewicht) van uw verhuizing kunt kiezen om alles per luchtvracht te versturen of gecombineerd met zeevracht.

Onze UTS consultants kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en prijzen.

Vraag hier een offerte aan voor uw overzeese verhuizing door de lucht


Opslag
Wanneer u tijdelijk naar buitenland verhuist, kan u de wens hebben om een deel van uw inboedel op te slaan. Dit komt vaak voor wanneer u naar een gemeubileerd huis gaat verhuizen of wanneer uw kwetsbare items administratie of een verzameling liever niet heen en weer verhuist.

UTS International heeft beschikking over 12 opslaglocaties in Nederland. Uw spullen worden speciaal verpakt en in opslag geplaatst. Deze opslagplaatsen zijn speciaal geschikt voor inboedels.

Projectverhuizing/kantoorverhuizing
Een heel ander soort verhuizing zijn projectverhuizingen of te wel kantoorverhuizingen. Een heel andere tak van sport binnen de verhuisbranche. Bij UTS Nederland kunt terecht voor meer informatie over projectverhuizingen.

Zelf inpakken of laten inpakken
Door zelf in te pakken, kunt u kosten besparen.  Indien u zelf wilt inpakken, raadt UTS International u het volgende aan:

 • Dozen zelf inpakken : geen probleem

Lees hier meer over tips voor inpakken.
Download de brochure “UTS-Packingtips

 • Kostbare (breekbare) items: laten inpakken
 • Meubilair en grote items: laten inpakken

UTS International raadt aan om professioneel pakmateriaal te gebruiken. Dit kunnen wij bij uw leveren. Volg de instructies over het opstellen van de inventarislijst..

Tijd en budget
Uiteindelijk kan niemand in uw portemonnee kijken. De één heeft een ruim verhuisbudget, gespaard of door de werkgever beschikbaar gesteld. De ander heeft een kleiner budget, maar wel meer tijd om zelf meer zaken uit te voeren.

De één is al jaren met zijn emigratie bezig, de ander heeft maar een paar weken de tijd om alles te regelen. UTS International begrijpt dat elke situatie anders is. Om die reden werken wij met verschillende servicepakketten.

Wij doen er alles aan om u een zorgeloze verhuizing te laten beleven.

Waarde van uw inboedel
Het is belangrijk om van te voren te bepalen wat uw inboedel voor u waard is: financiële waarde en emotionele waarde. De verschillen tussen inboedels zijn enorm: van klassieke, antieke inventaris tot modern, makkelijk te (de)monteren meubilair. Welke items zijn vervangbaar en welke items gaan u aan het hart?

UTS International raadt in alle gevallen aan een allrisk verzekering af te sluiten. Deze mogelijkheid bieden wij u altijd aan in de offerte.

Schade
Ondanks alles inspanningen kan het gebeuren dat er schade optreedt tijdens het transport. U kunt deze schade het beste zo snel mogelijk bij ons melden. Graag ontvangen wij foto’s van de schade zodat UTS International uw schadedossier in behandeling kan nemen.

Offertes internationaal verhuisbedrijf
Voor een internationale verhuizing raden wij aan in zee te gaan met een betrouwbaar, gerenommeerd verhuisbedrijf met een betrouwbaar internationaal netwerk . Laat u adviseren door mensen die u voor zijn gegaan, raadpleeg uw werkgever en lees de (onafhankelijk) reviews die over het bedrijf zijn geschreven.

Maak een afspraak met minimaal twee betrouwbare verhuisbedrijven. Deze afspraak kan bij u thuis plaatsvinden, vaak kunt u ook kiezen voor een online afspraak.

Kies voor de partij die u een goede aanbieding doet én waarbij u een goed gevoel heeft. Let goed op welke services, kosten zijn inbegrepen in de offerte.

Als u flexibel bent, kunt vragen naar de speciale groepage tarieven. Groepage kan niet naar elke bestemming en kan niet bij elk verhuisbedrijf. Groeperen vereist vakkennis.

UTS internationaal heeft meer dan 30 jaar internationale verhuiservaring. Ons netwerk van internationale verhuispartners is gebaseerd op jarenlange samenwerking. We kennen elkaar!

Ons UTS team is gewend om te werken voor zowel expats als emigranten.  The world moves with us!

Samenvatting
In dit artikel worden geen bedragen genoemd, maar het geeft inzicht in de kosten waarmee u te maken krijgt bij een internationale verhuizing.

Elke situatie en daarmee elke verhuizing, is anders. Bepaal wat uw wensen zijn en wat uw beschikbare tijd en budget is. Begin op tijd met de voorbereidingen, de tijd gaat sneller dan u denkt. Bij een verhuizing naar een ander land komt veel kijken. Naast vele praktische zaken krijgt u ook te maken met emoties. Het is dan erg fijn om geen zorgen om uw verhuizing te hebben en dat u zich kan concentreren op andere zaken.

Lees hier de meest gestelde vragen rondom een internationale verhuizing.

kosten internationale verhuizing

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Liever direct contact?

  ma-vr 9:00 – 17:00