Meest gestelde vragen

UTS is van origine een Duitse organisatie, opgericht in de jaren ‘90. Aanleiding was de start van centrale inkoop van (internationale) verhuisservices voor alle Duitse ministeries. Om aan deze centrale vraag te kunnen voldoen, is UTS opgericht: een verband van Duitse verhuizers. UTS staat voor: Umzugs und Transport Services.

In Nederland zijn UTS Nederland (projectverhuizingen) en UTS International (internationale verhuizingen) in 1991 opgericht, in navolging van en in nauw contact met de Duitse collega´s. UTS International is gevestigd in Den Haag, vanuit hier worden alle verhuizingen gecoördineerd. De uitvoerende verhuisteams werken vanuit de 12 UTS vestigingen verspreid over Nederland.

UTS International is  afgelopen 30 jaar een vertrouwd verhuismerk geworden. Dat hebben we verdiend door altijd betrokken te zijn bij elke verhuizing; professioneel met oog voor detail.  Ons internationale netwerk heeft een groot aandeel in ons succes. The worlds moves with us!

UTS International is ervaren in het werken met expats en hun werkgevers. Wij begrijpen het belang van een zorgeloze verhuizing.

Een overzeese verhuizing bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Inpakdagen
 • Laden en transport naar de haven
 • In geval van groepage komt hier een periode bij voor het groeperen van de zending
 • Uitklaring en transport naar de haven
 • Laden containerschip en vertrek naar land van bestemming
 • Vaartijd
 • Inklaring van de zending
 • Lossen, monteren op het losadres
 • Eventueel: handyman services en uitpakken

Voor elk onderdeel staat een bepaald aantal dagen. Met het UTS International team kunt u uw wensen en de planning van uw verhuizing tot in detail bespreken.

UTS International biedt een all-risk verzekering aan. Wij raden altijd aan een dergelijke verzekering af te sluiten.

UTS International doet er alles aan om schade te voorkomen. Wanneer u toch schade constateert, kunt u het beste zo spoedig mogelijk contact opnemen met uw UTS moving consultant. Maak foto’s van de beschadigde items en stuur deze direct mee. UTS International neemt uw schadedossier zo spoedig mogelijk in behandeling.

Vele klanten vertrekken zonder nieuw woonadres naar het land van bestemming. Na aankomst vinden de oriëntatietours voor housing meestal spoedig plaats. Zodra u uw nieuwe woning heeft gevonden, kunt u ons informeren. Zodra de inklaring is afgerond, wordt uw inboedel bij u afgeleverd

Ja, in de meeste gevallen kunt u uw auto meeverhuizen. Voor elk land gelden andere invoerregels. Tijdens de afspraak met uw UTS moving consultant kunt u dit onderwerp ter sprake brengen en al uw vragen stellen.

In de meeste gevallen kunt u uw huisdier meenemen tijdens uw eigen vliegreis of met een aparte vlucht. Het is raadzaam dit op tijd te regelen en tijdig informatie te verzamelen. Dit kan bijvoorbeeld via Skyfast.

UTS International heeft een uitgebreid servicepakket. U kunt kiezen wat het beste bij uw situatie past:

 • Full-service, inclusief in -en uitpakken, de- en monteren
 • Handymanservices
 • Doe-het-zelf verhuizing, zelf in -en uitpakken, zelf de- en monteren

U kunt er ook voor kiezen om deels zelf in te pakken, zoals uw persoonlijke spullen (enkele dozen)  of alle dozen. Bespreek uw wensen met uw UTS moving consultant, we helpen u graag.

Voor elk land geldt andere regelgeving. Onze UTS team van consultants en coördinatoren is altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. UTS International neemt de benodigde documenten met u door. Samen met onze verhuispartner in het land van bestemming verzorgt UTS International de douaneformaliteiten en de inklaring voor u.

Jazeker. U kunt contact met ons opnemen via mail of telefoon. Met onze verhuispartner in land waar u nu woont, plannen wij een afspraak in. Tijdens deze afspraak kunt u al uw wensen bespreken. Op basis van alle informatie brengt UTS International een offerte uit. Samen met onze verhuispartner verzorgen wij een zorgeloze verhuizing terug naar Nederland voor u.

Heeft u andere vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op, we helpen u graag!

UTS International. The world moves with us.
UTS internationale meest gestelde vragen internationale verhuizingen

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Liever direct contact?

  ma-vr 9:00 – 17:00