Offerte internationale verhuizing. Hoe werkt dat?

U gaat verhuizen naar het buitenland? Er komt vast veel op u af. Eén van zaken die u goed moet regelen, is de verhuizing van uw bezittingen naar het land van bestemming. Dit artikel geeft inzicht hoe u de eerste stappen kunt zetten in het verhuisproces. Een goede offerte is de basis van een zorgeloze, internationale verhuizing.

Het proces begint met de selectie van een internationaal verhuisbedrijf. Een partij waar u vertrouwen in heeft, een bedrijf dat bij u past.

Selectie verhuisbedrijf
Bij het selecteren van een professioneel, internationaal verhuisbedrijf kunt u letten op de volgende punten:

 • Internationale overzeese verhuiservaring: bij het bezoeken van de website van de bedrijven, kunt u terug vinden of het bedrijf ruime internationale verhuiservaring heeft. Let erop dat het een verhuisbedrijf heeft met overzeese verhuizingen. Bij een overzeese verhuizing komt een ander niveau van expertise kijken dan bij een Europese verhuizing over de weg.

 

De uitdaging bij een overzeese verhuizing is het papierwerk; de uit -en inklaring van uw bezittingen. Het is van essentieel belang dat inklaring goed begeleid wordt om de verhuizing goed te laten verlopen.

 • Gerenommeerd : u kunt reviews op internet raadplegen. Hoe staat het verhuisbedrijf bekend? Hoe heeft het bedrijf afgelopen jaar gepresteerd? U kunt uw netwerk raadplegen: welk internationaal verhuisbedrijf staat goed bekend?
 • Internationale netwerk: om een overzeese verhuizing goed uit te voren, is het van cruciaal belang dat het verhuisbedrijf samenwerkt met betrouwbare verhuispartners overzee. Vraag hiernaar.
 • Corporate: Is het verhuisbedrijf gewend om te werken met zakelijke klanten? Hebben ze ervaring met het werken met expats? Vraag naar bedrijven voor wie het verhuisbedrijf overzeese verhuizingen uitvoert.
 • Flexibel: is het bedrijf flexibel? Wil het bedrijf met u meedenken? Komt uw contactpersoon met praktische oplossingen?
 • Cultuur en communicatie: Welke cultuur heerst er bij het bedrijf? Voelt u zich prettig bij de manier van communiceren?
 • Contact en service: hoe verloopt het offerte traject? Werkt het bedrijf accuraat? Zijn ze vriendelijk?

Tijdens het offertetraject voor een internationale verhuizing komt u veel te weten over het bedrijf. Stel veel vragen. Tijdens het traject merkt u vanzelf welk bedrijf bij u past.

UTS International
UTS International is een bekende naam in de internationale verhuiswereld. Velen gingen u voor. UTS International staat bekend om haar professionele en persoonlijke manier van werken.

Uw verhuizing wordt centraal vanuit het hoofdkantoor begeleid, de uitvoering vindt plaats door lokale UTS bedrijven. Vraag hier direct uw offerte aan!

Aanvraag offerte
Bij de meeste internationale verhuisbedrijven is een offerte kosteloos. Een offerte is altijd persoonlijk en geheel toegespitst op uw situatie. Wij raden aan niet meer dan twee offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven.

U kunt telefonisch, via email of via de website een offerte aanvragen. Uw contactpersoon zal veel vragen stellen over uw situatie voordat het bedrijf een offerte uitbrengt.

Survey
Bij grotere volumes of bijzondere situaties stelt het verhuisbedrijf vaak voor om een afspraak te maken bij uw thuis.

Deze afspraak, de zogenaamde survey, kan ook online plaatsvinden. In dit geval kijkt uw contactpersoon via de camera met u mee, terwijl u door de woning loopt.

In beide gevallen kan de verhuizing van A tot Z worden doorgesproken. Het volume van de totale verhuizing kan worden ingeschat zodat de totale verhuiskosten berekend kunnen worden.

UTS International
Bij UTS International wordt altijd een survey aangeboden: bij u thuis of online. UTS International vindt het belangrijk om zo veel mogelijk te weten over uw (verhuis)situatie zodat zij u op de best mogelijk wijze bij kan staan. Binnen enkele dagen na de survey krijgt u uw offerte voor uw internationale verhuizing per mail toegestuurd.

Tip: let goed op hoe het offerte proces verloopt. Heeft u te maken met vriendelijk, kordate, professionele mensen? Verlopen de contactmomenten volgens verwachting en afspraak? Komt de offerte overeen met uw situatie en wensen?

Prijsopbouw offerte internationale verhuizing
Bespreek goed of u een full service verhuizing wenst of dat u onderdelen zelf wilt oppakken, zoals bijvoorbeeld inpakken.

De offerte bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn variabele onderdelen, afhankelijk van het volume en er zijn vaste onderdelen:

 • Inpakmaterialen
 • Inpakken
 • Laden
 • Transport naar en van haven
 • Zeevracht
 • Uit- en inklaring
 • Lossen
 • Eventueel uitpakken
 • Afvoeren pakmateriaal
 • Vaste havenkosten

U kunt ook kosten tegenkomen die exclusief in de offerte zijn opgenomen. Let hier goed op bij het vergelijken van offertes. Zorg dat u een eerlijk vergelijk maakt.

Vraag om zo min mogelijk onverwachte kosten. Laat het bedrijf uitleggen wat de onverwachte kosten zouden kunnen zijn. Door dit soort vragen te stellen, komt u achter het (kennis)niveau van het bedrijf.

Groepage
Een interessante ontwikkeling in verhuisland is het groeperen van verhuizingen naar populaire bestemmingen. Niet elk verhuisbedrijf beheerst deze meest moderne, voordelige en efficiënte manier van verhuizen.

Vraag naar deze service. Dit kan interessant voor u zijn en een voordelige offerte voor uw internationale verhuizing opleveren!

Accepteren en betaling
Nadat u de offerte voor uw internationale verhuizing aandachtig heeft bekeken, al uw vragen zijn beantwoord, u zich happy voelt bij het bedrijf én u tevreden bent over de prijs, dan bent u terecht gekomen bij de juiste partij! U kunt akkoord gaan met de offerte.

Leg de verhuisdata vast en spreek de planning goed door met uw contactpersoon.

Het is niet ongebruikelijk dat het verhuisbedrijf om een aanbetaling vraagt. In veel gevallen zal de betaling van de verhuizing in zijn geheel voldaan moeten zijn, voordat uw zending Nederland verlaat.

Meer weten over internationaal verhuizen? Neem contact op..
Wilt u meer weten over internationaal verhuizen? Overzee, over de weg, door de lucht of opslag? Neem dan vooral contact met UTS International op. We helpen u graag. Vraag hier uw offerte voor uw internationale verhuizing aan!

Lees onze meest gestelde vragen en lees ons artikel over checklist internationale verhuizing. Hoe bereid ik me voor?

Heeft u interesse in onze maandelijkse artikelen, volg ons via LinkedIn.

 

 

 

 

 

 

 

 

offerte-internationale-verhuizing

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

  Liever direct contact?

  ma-vr 9:00 – 17:00