Verhuizen met huisdieren? FAQ

UTS International is specialist in het internationaal verhuizen van uw persoonlijke bezittingen. Wanneer u uw huisdier(en) mee wilt verhuizen, adviseren wij u contact op te nemen met een specialistisch bedrijf om u te ondersteunen.

Kies een ervaren dierenvervoerder die u helpt tijdens de stressvolle onderneming van het internationaal verhuizen van uw huisdier(en).

De service moet minimaal omvatten:

  • afhandeling van het papierwerk
  • het boeken van de vluchten
  • het organiseren van de check-in en aan boord gaan
  • het regelen van het ophalen en thuisbrengen
  • verzorging van het gehele import- of exportproces

Nuttige website om informatie aan te vragen:
https://www.skyfast.be/liveanimals/about

Is het veilig voor huisdieren om te vliegen?
Vliegen is voor huisdieren net zo veilig als voor mensen. Alle huisdieren die vliegen als overbagage of als vracht, vliegen in het vrachtruim van het vliegtuig mee. Deze ruimte wordt verwarmd, gekoeld en staat onder druk. Het is dezelfde lucht die u inademt wanneer u in de cabine vliegt.

Moet ik op dezelfde vlucht reizen als mijn huisdier?
Of u nu samen reist of dat uw huisdier alleen reist, uw huisdier reist in dezelfde vrachtruimte van het vliegtuig.

Moet mijn huisdier voor de reis verdoofd worden?
Specialisten raden u ten sterkste af om uw huisdier te verdoven, omdat verdovende middelen de ademhaling van het dier onderdrukken en vaak desoriëntatie veroorzaken. AVMA, de American Veterinary Medical Association, heeft de risico’s van sedatie uitgelegd. Het is mogelijk dat uw huisdier de zeldzame uitzondering is op de niet-sederen regel. Lees de aanbevelingen van de AVMA en neem contact op met uw vervoerder om de behoeften van uw huisdier te bespreken.

Krijgt mijn huisdier eten en water tijdens de reis?
De vervoerder zal uw huisdier op de luchthaven voor vertrek water geven, maar er zullen zijn geen volle bakjes of flesjes, of ijsblokjes in de bench worden geplaatst. De ervaring is dat er tijdens het vervoer steevast water wordt gemorst, waardoor huisdieren vaak nat en oncomfortabel achterblijven. Uw huisdier zal na de vlucht waarschijnlijk dorstig zijn (net als u), dus geef uw huisdier wat te drinken zodra u hem/haar veilig uit de bench kunt halen. Tijdens de vlucht wordt geen voedsel verstrekt, omdat dit verstikkingsgevaar kan opleveren.

Mag ik persoonlijke bezittingen met mijn huisdier meesturen?
Ja, u kunt kleine persoonlijke voorwerpen (een zakje voer ter grootte van een portie, een riem en een halsband) aan de bovenkant van de bench bevestigen, maar stuur a.u.b. geen waardevolle voorwerpen mee, omdat deze tijdens het vervoer kunnen losraken. Comfortartikelen of artikelen met een vertrouwde geur, zoals een deken of handdoek, kunnen in de bench worden gelegd, bovenop het absorberende materiaal. Veel huisdieren vinden het leuk om een favoriet speeltje bij zich te hebben, maar geef geen grote botten of andere zware voorwerpen mee die gevaarlijk kunnen zijn in het geval van turbulentie.

Wat als mijn huisdier moet plassen tijdens de vlucht?
Uw huisdiervervoerder zorgt voor absorberend materiaal en legt dit op de bodem van de krat om eventuele ongelukjes tijdens de vlucht op te vangen.

Wat kan ik doen om mijn huisdier voor te bereiden op de vlucht?
Het beste wat u kunt doen om uw huisdier te laten acclimatiseren voor zijn aanstaande internationale verhuizing is ervoor zorgen dat hij zich op zijn gemak voelt in zijn bench. Begin met het geven van traktaties in de bench en laat uw huisdier vervolgens voor korte periodes in de bench terwijl u weg bent. Dit helpt verlatingsangst te voorkomen en zorgt voor een comfortabele verhuizing.

Nog andere tips?
Als u een riem meeneemt, kunt u uw huisdier voor en na de reis uitlaten.

Bron: https://www.skyfast.be/

Heeft u een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

    Liever direct contact?

    ma-vr 9:00 – 17:00